1. Bash Street Theatre Company (GB)

Bash Street Theatre Company is een klein onafhankelijk theatergezelschap uit Groot-Brittannië, 25 jaar geleden opgericht door Simon Pullum en JoJo Pickering. Nu treden ze - bij hun eigen én ons zilveren jubileum! - op met hun twee zonen Finbar en Lochlann en hun nicht Kesha. Zo maken ze er met ‘Cliffhanger!’, een live stomme film, een echte ‘family affair’ van.

Met Penzance in Cornwall als thuisbasis hebben ze een internationale reputatie opgebouwd met snelbewegende, stil-komische straattheatershows, begeleid door live muziek.
Sinds hun eerste optreden in het Franse Morlaix heeft Bash Street Theatre meer dan 20 verschillende producties gemaakt. Ze speelden op grote festivals overal in het Verenigd Koninkrijk en 16 andere Europese landen, maar ook in Egypte, Israël, Japan, Hong Kong, Macau en Zuid-Korea.

Met vallende gebouwen, waaghalzende ontsnappingen, stille komedie en live pianobegeleiding is ‘Cliffhanger!’ uitgegroeid tot de meest succesvolle en langstlopende straattheatershow van Bash Street Theatre. Het verhaal volgt de lotgevallen van een smoorverliefde kelner, die onschuldig verwikkeld raakt in een ontsnapping uit een gevangenis. Wanneer de heldin door een veroordeelde ontvoerd wordt, volgt een reeks huiveringwekkende episodes wanneer onze held probeert zijn pas gevonden geliefde te redden…
Geïnspireerd op Buster Keaton’s korte film ‘Convict 13’ is ‘Cliffhanger!’ een 45 minuten durende productie in stomme-filmstijl, die terugkeert naar de gouden jaren van het zilveren scherm.

www.bashstreet.co.uk

Naar het overzicht