5. Figurentheater Ennadien (NL)

Ennadien Blink is poppenspeelster en kunstenares. Zij weet die twee werelden te verenigen in unieke kunstzinnige theatrale straattheater-acts, geïnspireerd op het werk van beroemde kunstenaars. 'En-Dali' is de eerste in deze reeks. Zij maakte deze creatie in samenwerking met de ‘School of Engineering & Design’ te Zwolle en de ‘Ecole Supérieure de Design’ te Marras.

‘En-Dali’ is een 4 meter hoge kunstzinnige theatrale straattheateract, geïnspireerd op het werk van de wereldbekende surrealistische schilder Salvador Dali en met name zijn schilderij 'The Temptation of Saint-Anthony', met olifanten op lange fragiele poten.

Twee acteurs trekken met drie karren, waarop de muzen en obsessies van Dali te zien zijn, door het Mijdrechtse dorpscentrum. Je kunt je verwonderen, de beelden bewonderen en je blijven verbazen over wat je ziet. Er valt zoveel te zien en te ontdekken dat je de act zult blijven achtervolgen, want je kunt onmogelijk alles in één keer zien.

Kortom, een visueel spektakel waarbij je ook als publiek betrokken wordt om ‘En-Dali’ letterlijk en figuurlijk leven in te blazen, de straten te vullen met muziek en de kunstobjecten in beweging te krijgen.

www.ennadien.nl

Naar het overzicht